Consultancy

Waar in het verleden er een scheiding was tussen verandermanagers/coaching aan de ene kant en techneuten aan de andere kant zien wij dat deze splitsing niet meer kán. De verandering moet integraal over de systeem- en gedragskant plaatsvinden. Wij noemen onze mensen daarom Accelerators, of duiden ze met de geuzennaam: de nerds die het uit kunnen leggen en verandering tot stand kunnen brengen. Verandering in gedrag én proces (coach en consultant).

 

Wat onderscheidt ons van de concurrent?

 • We versnellen waar u gestopt bent en waar anderen stoppen.
 • (People AND Technology).versnellen() in plaats van (People OR Technology).verbeteren()
 • We stijgen boven de techniek en frameworks uit, en brengen de architectuur van de technologie en de architectuur van het software ontwikkelproces in balans. 
 • We hebben niet de technologie als doel, maar bouwen op de principes, vaardigheden en mindset. 
 • We verbeteren duurzaam: wij maken onszelf overbodig en zorgen voor een lerende organisatie. 
 • We zijn tool en methode onafhankelijk.

 

Accelerators kunnen vele rollen aannemen in een organisatie of bekend staan onder diverse functienamen:

Continuous Delivery coach/expert en DevOps engineer

Onze Continuous Delivery coaches zorgen voor optimalisatie in het software delivery proces en maakt het mogelijk softwarechanges zonder risico en met minimale effort te deployen in productie. Zij werken vaak samen met Agile/DevOps coaches en IT4IT binnen uw organisatie om teams te ondersteunen in het creëren en leveren van waardevolle software voor uw klanten. Een Continuous Delivery coach ondersteund één of meerdere teams in hun reis naar Continuous Delivery binnen uw organisatie. Onze coaches kunnen u helpen in:

 • People: Het ondersteunen van de mensen in het team door deze mensen op de juiste manier te laten samenwerken en het afbreken van functionele silo's.
 • Proces: Het inzichtelijk maken en verbeteren van de doorloop (cycle time) en het inventariseren van wachtttijden, bottlenecks en waste door middel van value stream mapping. Maar ook het opzetten en verbeteren van Continuous Integration (inclusief trunk based development), Continuous Testing & Configuration Management.
 • Technology: Het technisch ondersteunen in het realiseren van pipelines, infrastructuur as code, static code analysis, SAST, DAST, linting, automation in testing en artifacts.

 

Agile coach, team coach en scrum master

Onze agile coaches helpen uw teams en organisatie optimaal presteren. Naast kennis en ervaring met mens en proces, weten onze mensen ook het nodige af van techniek. Onze mensen kunnen u helpen in:

 • People: Samenwerken, klantfocus, team dynamiek, team volwassenheid, zelforganisatie, feedback, omgaan met weerstand, leren leren, bespreekbaar van lastige topcis.
 • Proces: Flow creëren, optimaliseren agile processen, faciliteren van sessies en workshops, transparantie, Example mapping en User story mapping.
 • Technology: Samen met het team het software development en delivery process optimaliseren door het inzetten van continuous delivery en good development pratcies.


Quality coach en DevOps engineer in Quality

De afgelopen jaren hebben we een behoorlijke verandering doorgemaakt rondom de begrippen kwaliteit en testen. Vroeger werd testen uitgevoerd door aparte testteams met ondersteunde testcoordinatoren en testmanagers. Daarna is er een doorontwikkeling geweest richting agile testing waarbij testen integraal onderdeel werd van software ontwikkeling binnen een scrum team. Vandaag de dag zien wij echter de volgende stap waarbij kwaliteit een integraal onderdeel is van niet alleen software ontwikkeling maar ook van de gehele software development lifecycle.

De quality coach helpt een team en/of organisatie mee om de juiste stappen te nemen op het gebied van:

 • People: Het zorgdragen van de quality culture binnen een organisatie inclusief Continuous Improvement. Het fosteren van een quality-build-in mindset bij ontwikkelteams.
 • Proces: Het begeleiden van teams en deelnemen in teams in Continuous Testing, Test-automation & Exploratory Testing. Het promoten van testability, operability en observability. Example mapping en User story mapping.
 • Technology: Specification by Example, Behaviour Driven Development, Exploratory testing, Workshop Test strategie, Workshop Risico-gebaseerd denken: Een aanpak voor het hele team! Static code analysis, Automation in testing.

Ron Rouhof | Directeur
ron@qualityaccelerators.nl
06 - 50 60 76 91

Alain Bultink | Managing Director
alain@deagiletesters.nl
06 - 15 36 10 77