Consultancy

Waar in het verleden er een scheiding was tussen verandermanagers/coaching aan de ene kant en techneuten aan de andere kant zien wij dat deze splitsing niet meer kán. De verandering moet integraal over de systeem- en gedragskant plaatsvinden. Wij noemen onze mensen daarom Accelerators, of duiden ze met de geuzennaam: de nerds die het uit kunnen leggen en verandering tot stand kunnen brengen. Verandering in gedrag én proces (coach en consultant).

 

Wat onderscheidt ons van de concurrent?

 • We versnellen waar u gestopt bent en waar anderen stoppen.
 • (People AND technologie).versnellen() ipv (technologie OR mens).verbeteren().
 • We stijgen boven de techniek en frameworks uit, en brengen de architectuur van de technologie en de architectuur van het software ontwikkelproces in balans. 
 • We hebben niet de technologie als doel, maar bouwen op de principes, vaardigheden en mindset. 
 • We verbeteren duurzaam: wij maken onszelf overbodig en zorgen voor een lerende organisatie. 
 • We zijn tool en methode onafhankelijk.

 

Accelerators kunnen vele rollen aannemen in een organisatie of bekend staan onder diverse functienamen:

Continuous Delivery coach/expert

Onze Continuous Delivery coaches zorgen voor optimalisatie in het software delivery proces en maakt het mogelijk softwarechanges zonder risico en met minimale effort te deployen in productie. Zij werken vaak samen met Agile/DevOps coaches en IT4IT binnen uw organisatie om teams te ondersteunen in het creëren en leveren van waardevolle software voor uw klanten. Vaak is er, vanuit de business, een grotere demand dan het team kan bijhouden en is er behoefte aan het optimaliseren van de software delivery.

Een Continuous Delivery coach ondersteund één of meerdere teams in hun reis naar Continuous Delivery binnen uw organisatie. Continuous Delivery gaat hier verder dan alleen het hebben van pipelines maar omvangt de complete optimalisatie van ‘idea to working software in production’. Onze coaches gebruiken in alles het principe van 'voordoen, samen doen, zelf doen'. Onze coaches kunnen u helpen in:

 • People: Het ondersteunen van de mensen in het team door deze mensen op de juiste manier te laten samenwerken en het afbreken van functionele silo's;
 • Proces: Het inzichtelijk maken en verbeteren van de doorloop (cyle time) en het inventariseren van wachtttijden, bottlenecks en waste door middel van value stream mapping. Maar ook het opzetten en verbeteren van Continuous Integration (inclusief trunk based development), Continuous Testing & Configuration Management;
 • Technology: Het technisch ondersteunen in het realiseren van pipelines, infrastructuur as code, static code analysis (zoals SonarQube), SAST, DAST, linting, test automation en artifacts;

 

De coach bepaald samen met het team en de Product Owner de stip op de horizon en wordt uitgedrukt in de DORA metrics (Change Failure Rate, Deployment Frequency, Lead time for Change, Time to restore service).

Door middel van de improvement KATA wordt er richting gegeven aan het vullen van een verbeterbacklog. Zodoende wordt Continuous Improvement een vast onderdeel van de way of working.


Quality coach

De afgelopen jaren hebben we een behoorlijke verandering doorgemaakt rondom de begrippen kwaliteit en testen. Vroeger werd testen uitgevoerd door aparte testteams met ondersteunde testcoordinatoren en testmanagers. Daarna is er een doorontwikkeling geweest richting agile testing waarbij testen integraal onderdeel werd van software ontwikkeling binnen een scrum team. Vandaag de dag zien wij echter de volgende stap waarbij kwaliteit een integraal onderdeel is van niet alleen software ontwikkeling maar ook van de gehele software development lifecycle.

De quality coach helpt een team en/of organisatie mee om de juiste stappen te nemen op het gebied van:

 • People: Het zorgdragen van de quality culture binnen een organisatie inclusief Continuous Improvement. Het fosteren van een quality-build-in mindset bij ontwikkelteams.
 • Proces: Het begeleiden van teams in Continuous Testing, Test-automation & Exploratory Testing. Het promoten van testability, operability en observability.
 • Technology: Specification by Example, Behaviour Driven Development, Exploratory testing, Workshop Test strategie, Workshop Risico-gebaseerd denken: Een aanpak voor het hele team!

DevOps engineer in Quality

De afgelopen jaren hebben we een behoorlijke verandering doorgemaakt rondom de begrippen kwaliteit en testen. Vroeger werd testen uitgevoerd door aparte testteams met ondersteunde testcoordinatoren en testmanagers. Daarna is er een doorontwikkeling geweest richting agile testing waarbij testen integraal onderdeel werd van software ontwikkeling binnen een scrum team. Vandaag de dag zien wij echter de volgende stap waarbij kwaliteit een integraal onderdeel is van niet alleen software ontwikkeling maar ook van de gehele software development lifecycle.

De DevOps engineer in Quality speelt een uitvoerende en coachende rol in een team. Hij/zij neemt een team mee naar de journey van quality-build-in, zowel op het gebied van code kwaliteit, testen, testautomatisering. De DevOps engineer in Quality beschikt over de volgende skills:

 • People: het zorgdragen van de quality culture binnen het team inclusief Continuous Improvement. Het fosteren van een quality-build-in mindset in het ontwikkelteam.
 • Proces: Het begeleiden van en deelnemen in teams met betrekking tot Continuous Testing, Test-automation & Exploratory Testing. Een team meenemen in testability, operability en observability.
 • Technology: Specification by Example, Behaviour Driven Development, Example mapping, User story mapping, Static code analysis, Testautomation.

Carlo van Driel
Directeur 
carlo@qualityaccelerators.nl
06-12913682

Huib Schoots
Directeur 
huib@qualityaccelerators.nl
06-24641033

Theo Janssen
Business development
theo@qualityaccelerators.nl
06-15022781